ΠΩΣ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ;

how to use easybike

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς γιατί η χρήση του συστήματος είναι πανεύκολη και ολοκληρώνεται σε μερικά απλά βήματα. Το μόνο που χρειάζεται να ξέρεις είναι να κάνεις ποδήλατο !

 • Αν είσαι συνδρομητής του συστήματος και διαθέτεις κάρτα EasyBike
  • Επιλέγεις το ποδήλατο που επιθυμείς και πιέζεις το πλήκτρο που αντιστοιχεί στην κλειδαριά που βρίσκεται το ποδήλατο. Η οθόνη ενεργοποιείται.
  • Πλησιάζεις την ηλεκτρονική κάρτα EasyBike στον αναγνώστη ακριβώς κάτω από την οθόνη
  • Η κάρτα αναγνωρίζεται και η κλειδαριά ανοίγει. Μπορείς να απελευθερώσεις το ποδήλατο και να ξεκινήσεις την βόλτα σου.
 •  Για να επιστρέψεις ένα ποδήλατο στον σταθμό ενοικίασης απλά επιλέγεις μια ελεύθερη θέση, πιέζεις το πλήκτρο που αντιστοιχεί στην κλειδαριά και τοποθετείς το ποδήλατο στην κλειδαριά. Η ταυτότητα του ποδηλάτου αναγνωρίζεται αυτόματα και η κλειδαριά ασφαλίζει.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν εγκαταλείψεις το ποδήλατο ΒΕΒΑΙΩΣΟΥ ότι το ποδήλατο έχει αναγνωρισθεί από το σύστημα και έχει κλειδώσει με ασφάλεια. Εάν για κάποιο λόγο το ποδήλατο δεν αναγνωρισθεί από το σύστημα, η κλειδαριά μετά από μερικά δευτερόλεπτα ανοίγει και το ποδήλατο δεν είναι πλέον ασφαλισμένο. Στην περίπτωση αυτή, η μίσθωση δεν έχει ολοκληρωθεί και το ποδήλατο παραμένει χρεωμένο στο χρήστη.

 • Για την διαθεσιμότητα ποδηλάτων και διαθέσιμων θέσεων στάθμευσης  σε κάθε σταθμό μίσθωσης όπως είναι τώρα, μπορείς να ενημερωθείς εδώ


  Η ορθή χρήση του συστήματος είναι σημαντική και για σένα και για τους άλλους. Με ένα σύστημα ποδηλάτων σε καλή κατάσταση, θα έχεις πάντα στην πόλη σου ένα πρόσθετο διαθέσιμο μεταφορικό μέσο που σε μετακινεί με ταχύτητα και οικονομία στον προορισμό σου.